lauantai 30. huhtikuuta 2016


Tilannekatsaus

Keskustelin ystäväni kanssa blogistani.
”Oletko sinä mennyt takapakkia?” ystäväni kysyi.
”Miten niin?” tein vastakysymyksen ihmeissäni.
”No kun, sinä kerrot siitä tuhlaamisesta aina vain uudestaan. Minä sain lukiessani sen käsityksen, että olet taas alkanut tuhlaamaan.”
Kuinka kiitolliseksi tulinkaan hänen palautteestaan. Huomasin, että hieman paikoillaan tässä astellaan. Muutos tuntuu minusta todella isolta asialta. Minusta on mukava vertailla entistä ja uutta minää yhä uudelleen ja uudelleen. Ehkä siksi palaan tähän samaan aiheeseen liian usein.

Olisi se ihana kertoa teille, että pankkitilille on tullut useampi tuhat euroa, ulkomaanmatka on varattuna ja uusi upea auto seisoo pihalla parkissa. Kuin vastaukseksi ajatuksiini postiluukusta tipahti samaan aikaan matkailun aikakauslehti. Yritetäänkö minulle vihjailla jotain jostain?





Nämä ovat vasta alkukilometrejäni matkalla vaurauteen. Matka on pitkä ja hidas, mutta päätös on tehty. Enää en palaa lähtöpisteeseen, eli siihen, etten kontrolloi rahakäyttäytymistäni.
Nyt olen tullut itselleni varsinaiseksi kitupiikiksi. Tosin en ole sitä läheislleni. Kun he tarvitsevat apua, pyrin auttamaan tilanteeni mukaan. Itse joudun käymään erilaiset kuulusteluasteet itseni kanssa, ennen kuin saan luvan ostaa jotain. Että osaankin olla tiukka halutessani!

Haasteeni on edelleen kaikkien ostosten muistiinkirjaaminen ja vielä eriteltynä. Tämä onkin kiintoisaa, jos pysähtyy miettimään miksi näin on. Olenko voimakkaasti tunneihminen? Johtuuko suunnitelmallisuuden vaikeus siitä, etten vain yksinkertaisesti osaa ajatella ruokaa yhdistämättä siihen tunteita? ”En voi syödä huomenna kalakeittoa. Ei maistu. Mieleni tekee nyt pizzaa.”

Säästöjä olen pistänyt ahkerasti eri paikkoihin, eri tileille ja säästöpossuihin. Summat kerrallaan ovat pieniä, jotta aina on mahdollista tiputtaa pieni roponen säästöön. Se on kuin musiikkia korville, näin mielikuviteltuna. Joka kerta, kun laitan pienen summan säästöön, kuvittelen mielessäni mitä iloa voin tästä myöhemmin saada.

Jatkossa olen päättänyt keskittyä siihen, miten lisään uusia tulonlähteitä. Olen aina haaveillut työstä, jossa voin jäädä kotiin näpyttelemään konettani, kahvikuppi vieressä, ja saada siitä työstä myös tuloa. Useampi tulonlähde on yksi tärkeistä asioista, jotta saan talouteni tasapainoon. Ajattelin osallistua Tiian verkkokurssille, jotta oppisin lisää tästä netin ihmeellisestä maailmasta.

Sain mielenkiintoisen e-kirjan luettavaksi. E-kirja kertoo miten puolitan aikaa sähköpostissani. Siellä onkin ollut aikamoinen kaaos. Sen voisi kuvaannollisesti rinnastaa tähän entiseen rahankäyttööni. Sain Minna Koiviston e-kirjasta paljon apua niin sähköpostini siivoamiseen kuin myös psykologisesti omaan elämääni. Suosittelen tätä e-kirjaa. >>


Matka jatkuu reippaammin askelin eteenpäin. >>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti